Nordmørs-slekter

Nordmørs-slekter

søndag 26. august 2012

Fottur i Sunndalsfjella:

I en sommerferie på midten av 1970-tallet bestemte jeg og en nabo "hjemme" på Halsa at vi skulle ta en tre-dagers fjelltur i Sunndalsfjella. Vi skulle overnatte i telt og følge oppmerkede løyper. Vi tok den merkede stien som gikk mot Loennechenbua og Åmotdalshytta. Vi overnattet første natten øverst oppe i Skirådalen. Værmessig var første etappe grei, overskyet og det kom litt tåke da vi slo opp teltet. Neste overnatting skulle vi ha ved Åmotdalshytta. 
Neste dag våknet vi opp til et strålende vær. Sol fra en skyfri himmel. På turen til Loennechenbua prøvde vi å fiske litt i de vannene som vi gikk forbi. Tror ikke vi hadde et napp.


På turen videre mor Åmotdalshytta kunne vi se innover mot Dovrefjell og Snøhetta. Både Dovre -og Sunndalsfjellene ligger i dag i Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark. Denne parken ble opprettet (2002) etter at vi var på denne turen.


Åmotdalshytta er ei selvbetjent hytte, men siden været var så fint og vi hadde med telt ble det til at vi overnattet i teltet.
Dagen etter var været like strålende, og vi tok løs på den siste etappe ned Grøvudalen og frem til den parkerte bilen vi hadde stående nederst i dalen.


Dette siste bilde er ned mot Grøvudalen, og på kartet så er navnet på dalen vi ser Storgrøvudalsbotnen. Det var en flott tur jeg har vært med på, men beina var blytunge da vi kom frem til bilen. Kan det være at jeg var litt dårlig trent?

Min e-post adresse er: hindreiten@gmail.comIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar