Nordmørs-slekter

Nordmørs-slekter

fredag 4. januar 2013

Tingvoll:

Hei og godt nyttår. Jeg er en flittig bruker av Facebook, og der har jeg opprettet ei side som jeg kaller "Gamle bilder fra Nordmøre". Det er nå 103 "medlemmer" på denne siden. Alle som er medlemmer kan legge ut "gamle" bilder fra Nordmøre, og de kan også kommentere det som er lagt ut. Det er kommet inn et bilde fra Tingvoll. Innsenderen etterlyste hvor bilde kunne vært tatt. Dette er et postkort. Det har ikke kommet inn noen kommentarer om dette. Det er mulig at det ikke er så mange fra Tingvoll som er medlemmer på siden.
Jag antyder at det kan være tatt fra en plass som heter Saltbones og at en ser Gyl og Gylhamran bak flaggstangen. Tingvoll sentrum må være inn til høyre. Er det noen som kan bekrefte dette?
Når det gjelder siden som jeg har opprettet på Facebook så er det mulig å bli medlem der uten noen forpliktelser.


Min e-post adresse er: hindreiten@gmail.com

2 kommentarer:

  1. Jeg la bilde ut på "Du vet du e fra Tingvoll når...." på Facebook. Her kom det inn mye "viten" om bilde. Bilde skal være fra Nistuå, Hegerberget på Ormsetstranda i Tingvoll. I bakkant kan en se Gyl-stranda, Gyl, Bergheim og nærmeste Øygardsnesset. Inn til høyre er Tingvoll-vågen. Som en ser av bilde så er det et postkort av Carl Normann. Etter opplysningene jeg har fått så må dette bilde være tatt før 1935. Alle Normann's bilder fra 1935-1970 er arkivert på Hedemarksmuseet, men dette er ikke der.Alle hans bilder før 1935 gikk tapt i en brann.

    SvarSlett
  2. "Dette er fra Nistua på Hegerberget på Tingvoll. Du ser Øydegardsneset t.v. for huset, videre mot v. Bergem og Gyl. Og så ser du Gylfjellet med den karakteristiske hatten foran. Altså innpå Stranda på Tingvoll. Men jeg vet ikke hvem det er som kjører melkespannet. Han kan komme fra f.eks. Oppistu Hegerberg, eller Hegerbergtrøa, Kårstein eller Ormset."
    Hilsen min mor. Arne Lilleholt.

    SvarSlett