Nordmørs-slekter

Nordmørs-slekter

søndag 16. oktober 2011

Halsa Gård:


Jeg er vel det man kan kalle en "skrotnisse". Jeg har tatt vare på mye opp gjennom årene, og har hatt vanskeligheter med å kaste ting. I dag legger jeg ut ei tegning av Utistu - Halse. Tegningen ble i sin tid lagt ut  på sidene til Romsdalsposten. Han som har tegnet denne tegningen heter Nils Fiske, og tegningen er datert 1977. Hvem Nils er vet jeg ikke, men etternavnet kan tyde på at han stammer fra Surnadal. Det ble lagt ut flere bilder som han har tegnet i Romsdalsposten den gang, og jeg kommer til å presentere noen av de her på bloggen min i tiden fremover.
 Litt av historien om Romsdalsposten som jeg har lånt fra Wikipedia:
Avisa kom ut første gang i 1876 og var opprinnelig en Venstreavis. I 1936 fusjonerte den med Kristansundsposten. Avisa kom ut i fullformat fram til 1982, da den gikk over til tabloidformat. Avisa var lenge Kristiansunds største avis men ble i 1960 forbigått av Apresseavisa Tidens Krav (etablert i 1906). Det var relativt liten opplagsmessig forskjell mellom de to avisene fram til 1972, før avstanden skjøt fart. Avisa byttet navn til Nordmørsposten 31. mai 1986. Siste utgave kom ut 27. oktober 1990.
Det kan virke uforståelig at en avis med navn Romsdalsposten kom ut i Kristiansund som ligger på Nordmøre. Forklaringen er at da avisen ble etablert het fylket Romsdals amt, og Kristiansund var den største byen i amtet.

Min e-post adresse er: hindreiten@gmail.com

1 kommentar:

 1. Er dette samme gård som Hals slekta kommer fra?
  Jeg er etterkommer fra denne slekta.

  "På Halse bodde allerede i 1500tallet en stor og fremtredende ett, som i generasjoner innehadde lensmannsembedet og som som bla kjennetegnes ved de særpregede navn Augustinius, Isak og Daniel..."
  står det i en bok jeg har fra 1927.
  mvh Nils Baadnes
  golfbaron@hotmail.com

  SvarSlett