Nordmørs-slekter

Nordmørs-slekter

søndag 13. november 2011

Kristian Halse:

Viser til gårdagens innlegg med bilde av en Kr. Halse. Har ikke fått inn noen tips på denne herren enda, men jeg har gått inn i den gamle Halsaboka bind 3. Den handler om den gamle Halsa kommune. Historien, ordførere, prester, lærere, kultur o.s.v. Under korsang kom jeg over bilde av far og sønn Halse. Samenligner en ansikttrekkene på disse herrer med bilde fra i går, kan en se at trekkene er ganske like.


Dette er bilde av Lærer Kristian Halse, og det er han som jeg tror var avbildet i går. Han var født i 1858 og døde i 1939. Han ble gift med Johanne Toresdatter Rognskog f. 1870 og d. 1954. Han var først lærer i Halsa fra 1880-1897. Fra 1897- 1920 var han lærer og kirkesanger i Todalen. I 1920 kjøpte han seg tomt og bygde seg hus i Halsa. Han flyttet da tilbake til bygda. Kristian og Johanne hadde 6 barn. Blant andre Leif og Olav. Leif er vel den mest kjente av de. Foruten læreryrke var han forfatter. Han skrev mange bøker, men ble vel mest kjent som tekstforfatter av tegneserien "Vangsgutane". Olav er vel mest kjendt som kunstmaler. Bilde under er av Olav. Bildene fann jeg i bind 3 av den gamle Halsaboka.
Er det noen som kan bekrefte at bilde av portrettet fra i går er av Kristian Halse.Min e-post adresse er: hindreiten@gmail.com

1 kommentar:

  1. Hei!

    Eg ramla tilfeldigvis over denne bloggen og no har eg akkurat snakka med min far som også heiter Kristian Halse (f. 1926), son av Per Rakstang Halse og Magnhild Halse (f. Moe) og oppkalla etter sin farfar, Kristian Halse. Min far kan stadfeste at dette biletet er av hans farfar.

    Beste helsing
    Sigrid Seim Halse

    SvarSlett