Nordmørs-slekter

Nordmørs-slekter

torsdag 26. januar 2012

Erich Gundersen Vullum:

Her for noen dager siden fikk jeg en forespørsel fra ei Rita Elvira Husby (tror ho kommer fra Skaun) om slekten til en Erik Gundersen Vollum. Ho hadde fått forespørselen fra en slekning i Amerika. Slekningen hadde kommet i prat  med en person på et Sons of Norway møte. Denne personen skulle være oldebarnet til denne Erik. Dette oldebarnet (har ikke fått greie på navnet enda) hadde et ønske om å få greie på "opphavet" til sin oldefar. Oldefaren skulle vært født i 1856.
I dag fikk jeg oversendt et bilde av denne Erik Gundersen Vollum. Se bilde under.


Jeg har gått gjennom mine slektstre uten å finne han der. Letet så i kirkeboken og fant en som het Erich Gundersen Vullum. Han ble født den 2. januar 1856 i Oppestu, Ytre Vullum. Foreldrene var. Mor: Henrikke Eriksdatter Vullum f. 18/4-1837 i Oppistu, Ytre Vullum. Far: Gunder Eriksen Vullum. Hvor han kommer fra vet jeg ikke, men som yrke står han oppført som dreng.
Går en inn i Halsaboka på Oppistu, Ytre Vullum finner en att Henrikke der. I følge bygdeboken hadde ho to barn med kirkebygger Peder fra Lesja. Begge var født utenom ekteskap (i følge kirkeboken, et uekte barn). At Peder skulle være far til begge barna stemmer ikke. I følge kirkeboken så var det en Gunder Eriksen Vullum som var faren til Erich. I bygdeboken står det at Erich utvandret til USA og lot aldri høre fra seg.
Hvem denne faren er vet jeg ikke, men i følge bygdeboken så kan det stå mellom to personer. Den ene er fra Nistu, Ytre Vullum. Gunder Eriksen Vullum f. 1810, men han var gift på dette tidspungtet og hadde tatt over garden (passer ikke med dreng). Den andre kommer fra Oppistu, Indre Vullum. Han var født i 1833 og ble gift i 1862. Flyttet så til Ytter Røe og tok over garden der. 
Er det noen som kan hjelpe meg med dette problemet. Hadde håpet å finne noe årstall på faren til denne Erik, men det har jeg ikke greid så langt.

Min e-post adresse er: hindreiten@gmail.com


4 kommentarer:

 1. God Dag fra Minnesota i America. Min Norsk er ikke bra. Jeg er oldebarn av Erick G. Wollum eller Vollum eller Vullum. Han var en stein mason, og ble plaget av leddgikt ganske dårlig, hvis de er noen ledetråder. Mange Takk til alle som kan bidra til å løse denne familien mysterium.
  G A Wollum
  gawmn01@gmail.com

  SvarSlett
 2. Good Day fra Minnesota i Amerika. Min norsk er ikke bra. Jeg er stor-sønn av Erick G. Wollum eller Vollum eller Vullum. Han var en stein murer, og ble plaget av leddgikt ganske dårlig, hvis de er noen ledetråder. Mange takk til alle som kan bidra til å løse denne familien mysterium.

  Dette er en liten revisjon - Jeg sa min norsk er dårlig.

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 4. Denne saken er oppklart, og vedkommende har kommet i kontakt med sin slekt i Norge. Takker alle som har vært med meg å fått oppklart dette.

  SvarSlett