Nordmørs-slekter

Nordmørs-slekter

torsdag 26. september 2013

Nordmørstur 2013 del 7:

Da er det vel på tide å få avsluttet Møreturen 2013.
Fra Molde gikk første etappe til hytten på Bjorli. Turen startet med regnbyger til en var kommet litt opp Romsdalen fra Trollveggen.

Her er et bilde som er tatt i retning Bjorli fra parkeringsplassen ved Trollveggen.


Været lettet til lengre opp i dalen en kom, og på Bjorli skinte solen.
På Bjorli overnattet jeg på hytta før turen gikk videre mot Evje.

Her er et bilde av hytten, og en blomst som vokste på plenen utenfor.Dagen etter tok jeg løs tidlig på formiddagen. Skulle bare kjøre til Hønefoss denne dagen, men det er godt å komme frem litt tidlig. Som på turen nordover så valgte jeg å kjøre Slådalsvegen. Den går over fjellet fra Lesja og til Vågåmo. Det er en kommunal bomveg med grusdekke.

De to neste bildene er tatt ved Vågåvatnet før jeg tok av veien mot Valdresflya.Ved Hønefoss skulle jeg overnatte på General Hotell på Helgelandsmoen. Her har jeg vært godt kjent. Jeg tok min utdanning som bilmekanikker i forsvaret ved HYSVT fra 1969-1972. I dag er leiren lagt ned som på mange andre steder rundt om i landet. Hotellet var i den gamle forlegningen som elevene bodde i under utdanningen. Den og skolebygningen ble bygget etter at jeg var ferdig på skolen.

Her er noen bilder fra Helgelandsmoen i dag.


Det første du møter når du skal inn i leiren er den gamle vakten, og stedet der bommen har stått. Her har jeg vært noen ganger på vakttjeneste.


Her er det den gamle telefonsentralen i leiren. I dag er det flyttet inn en kafé/restaurant her.


Her er det gamle idrettsbygget i bakgrunn med bygget til et nytt badeland til høyre.


Her er det "nye" skolebygget som ble åpnet etter at jeg gikk ut av skolen i 1972.


Til slutt er et bilde av kasernen som jeg bodde i da jeg var her fra 1969 til 1972.

Etter ei natt med overnatting på General Hotell på Helgelandsmoen bar det strake veien hjem til Evje. Dette var det siste innlegget jeg har på bloggen om min tur til Nordmøre i 2013. Det har vært en kjempeflott tur, og jeg gler meg allerede til den neste turen.

Min e-post adresse er: hindreiten@gmail.com 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar