Nordmørs-slekter

Nordmørs-slekter

tirsdag 23. august 2016

Nordmørstur 2016

TROLLSKAPET PÅ HALSANAUSTAN

I en hektisk sommertur til Nordmøre fikk jeg lagt inn en liten stopp på Halsanaustan og den nye attraksjonen der Trollskapet.


Om Trollskapet har jeg hentet ut følgende på Facebook siden til Halsa Utvikling: Prosjekt Fellesskapet: Hvilket skap skal vi avduke på Grendadagen 4. juni? Bli med på idedugnad i Barskapet (Lageret) mandag 2. mai kl.20-22! Velkommen! 
Navnet ble Trollskapet og begrunnelsen var: 
Velkommen til Trollskapet! En hyllest til Ingeborg Åsen Vatten fra Halsa, og hennes bøker om Trolla i Tussan.
Avdukingen var den 4. juni 2016.
Ideen til skapet ble til på en idédugnad på Lageret Cafe og Kiosk den 2. mai, der rundt 15 sambygdinger var samlet. Dugnadsgjengen som har bygd skapet bestod av Hans Gujord, Nils Halle, Steinar Reiten, Odd Halse og Kåre Reiten. Brynhild Gujord har malt bildene av Trolla i Tussan, og Torill Kvande har laget skilt og pute. Halsanaustan barnehage bidro med steintroll og Marte Seter Otnes har hjulpet oss med sponsorskiltet. Odd Holsetstuen og Guri Reiten lånte ut fjøset sitt til det hemmelige byggeprosjektet, og Odd kjørte Trollskapet på plass. Ingunn Vatten hjalp oss med biografi om Ingeborg Åsen Vatten. Inger Røed bisto med å koke blåbærsuppe. Andre har også bidratt med ærend og god hjelp.Etter at Trollskapet kom på plass har det kommet et skap til på plass, nemlig Naboskapet. 


Når jeg først tok en stopp for å ta bilder av disse skapene, måtte jeg ta noen bilder av naboskapet til disse. Her er de.

Her er en videosnutt fra åpningen sendt på NRK.
Min e-post adresse er: hindreiten@gmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar