Nordmørs-slekter

Nordmørs-slekter

søndag 30. september 2012

Nøstvold - Halse:


Her er et bilde som må være tatt sommeren 1947. Personen til høyre i bilde er min mor Olaug Margrete (Solli) Indreiten, og gutten som står ved siden av henne er min bror Lars Indreiten. Damen til venstre i bilde er ei halv-søster til min mor, Maria (Stølen) Karlsvik. Jenta ved siden av henne er hennes datter Edith Karlsvik, senere gift Tømmervåg.
Huset i bakgrunnen er det vi kalte "Gaupset-huset" da jeg var liten, og eieren var den gang Anders P. Gaupset. I bygdeboken heter eiendommen Nøstvold - Halse.
Der hvor personene sitter, kan ikke være så langt unna der som det i dag er oppstillingsplasser for biler til fergen på Halsanaustan.
Anders P. Gaupset kjøpte dette huset på en auksjon i 1938, og flyttet da inn i huset med sin familie. Anders var født (1900) og vokste opp i Kristiansund. Han var utdannet slakter og pølsemaker. Han drev med kjøttutsalg i kjelleren frem til andre verdenskrig startet. Det ble da en stopp så lenge krigen varte. Etter krigen tok Anders opp sitt yrke igjen i Kristiansund, og flyttet da med sin familie dit i 1949. Etter den tid ble eiendommen brukt som fritidsbolig, og den ble flittig brukt av familien. I dag er det døtrene til Anders og konen Hermine som eier stedet.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar